Week der weken bij de Burchtschutters in Wedde

Foto: Catharina Glazenburg

WEDDE – Zaterdag verzorgen de Burchtschutters een optocht en feestavond voor iedereen.

Ook dit jaar wordt er weer afscheid genomen van het (kinder)Koningspaar en is het tijd voor nieuwe potentiële kandidaten bij de Burchtschutters. Als dank voor het afgelopen jaar is er volop feest en volgt dit traditiegetrouw met een optocht door het dorp Wedde en een knalfeest in de feesttent. Tijdens de optocht worden de Burchtschutters vergezeld door onze Duitse muzikale vrienden, het muziekkorps uit Dersum. De stoet vertrekt rond 19:00 uur vanaf de feesttent richting de burcht, waar het Koningspaar en het Kinder Koningspaar worden opgehaald. Na een rondgang door het dorp eindigt de route bij de feesttent.

Bij aankomst in de feesttent wordt het Koningspaar in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Vervolgens kan het feest losbarsten met een traditionele openingsdans en Fantastisch Wedde, het knalfeest met optredens van Bert & Friends, De Knoalster Toppers en meer.

Zaterdag 10 september vindt het daadwerkelijke Koningsschieten plaats waarbij het Kinderkoningspaar, Jeugdkoningspaar en Koningspaar zich tot koning schieten. Klik HIER voor meer info.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.