Fotoverslag van de eerste dag van Middeleeuws Ter Apel

Foto: Johannes Velthuis

TER APEL – Vandaag en morgen wordt het festival Middeleeuws Ter Apel weer georganiseerd. Het thema dit jaar is: Gezondheid.

Een bezoek aan het festival Middeleeuws Ter Apel is als een bezoek aan een middeleeuwse jaarmarkt. Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest. Op een jaarmarkt werd niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd én schermutselingen beslecht op het slagveld. Spannende tijden, die u nu zelf kunt beleven!
Middeleeuws Ter Apel is een evenement voor jong en oud en zeer geschikt om als gezin of familie te bezoeken. Voor kinderen zijn er volop kinderactiviteiten te doen.

Middeleeuws Ter Apel is het meest authentieke middeleeuwse evenement in Nederland. Het vindt plaats bij het enige nog bestaande plattelandsklooster in Noordwest Europa: Klooster Ter Apel. Het Klooster is gedurende het weekend vrij toegankelijk. Ook kunt u daar een kijkje nemen bij de archeologische opgravingen.

U kunt zondag Middeleeuws Ter Apel tussen 10.00 en 17.00 uur bezoeken. Klik HIER voor info.

Foto’s: Johannes Velthuis, Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.