Oefenen.nl Award voor Biblionet Groningen

Foto: Biblionet

GRONINGEN – De 34 bibliotheken van Biblionet Groningen hebben de Oefenen.nl Award 2023 gewonnen. Op dinsdag 29 augustus nam Rachel van den Hoogen, directeur-bestuurder van Biblionet Groningen, de prijs in ontvangst in Bibliotheek Winschoten.

Met de programma’s van Oefenen.nl kunnen (jong)volwassenen op een laagdrempelige en interactieve manier hun basiskennis vergroten en vaardigheden verbeteren in de bibliotheek. Denk hierbij aan het ontwikkelen van taal-, reken- en digitale vaardigheden. Op deze manier kan iedereen meedoen in een snel veranderende samenleving.

Biblionet Groningen maakt actief gebruik van de programma’s van Oefenen.nl en ontving daarom de Award. Dit succes zit ‘m in een goede samenwerking tussen de medewerkers van Biblionet Groningen en de vrijwilligers: “Onze betrokken en bevlogen vrijwilligers zijn onze ambassadeurs in de lokale samenleving”, stelt Rachel van den Hoogen. Dat beaamt Ria Muller, domeinspecialist Sociaal Domein van de bibliotheek Stadskanaal: “Deze gemotiveerde vrijwilligers begeleiden deelnemers op individueel niveau.” Zo stimuleert vrijwilliger Anneke Berckhout Klik&Tik-cursisten om thuis ook te oefenen: “Computerbasisvaardigheden leer je niet door één uur per week naar de les te komen. Het is heel belangrijk om thuis elke dag even te oefenen.”

Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl
Als start van het cursusseizoen overhandigde Rashid Azimullah, directeur van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl, de Award aan vier bibliotheken. Hiermee worden bibliotheken die intensief werken met de programma’s van Oefenen.nl in het zonnetje gezet. De winnaars hebben het hoogste aantal ranglijstpunten op Oefenen.nl binnen één van de vier categorieën: XL, L, M en S. Deze categorieën zijn gebaseerd op de grootte van de bibliotheken, het werkgebied en het aantal inwoners. Biblionet Groningen heeft de Award gewonnen in de categorie XL.

Ingezonden door Biblionet

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.