Vrouwen van Nu maken uitstapje naar Greetsiel

Foto: Johannes Velthuis

GREETSIEL – Gisteren maakten Vrouwen van Nu, afdeling Sellingen, een busreis naar de pittoreske havenplaats Greetsiel in Ost Friesland, Duitsland.

Vanaf de MFA in Sellingen vertrokken de dames en de fotograaf eerst naar Rhede, waar bij Gasthof Prangen de koffie/thee met kuchen klaar stond. Na de koffie pauze ging het via de A31 naar Leer, Emden en de laatste 15 kilometer op Greetsiel aan. Daar hadden de dames zo’n twee uur de tijd om het gezellige stadje met vele winkels en bezienswaardigheden te verkennen. Ondanks de hitte, ook bij het water, was het leuk vertoeven in de winkelstraatjes.

Greetsiel is bekend om de haven, de twee molens en het Nationaal park voor kinderen. Tegen half drie werd men verwacht bij de rondvaart boot, Graf Edzard, voor een twee uur durende bootreis door het natuurgebied Leysiel aan de Waddenzee; een prachtig gebied met heel veel trekvogels / broedplaatsen en kleine meertjes. Op de boot werden ze getrakteerd op koffie/tee en heerlijke gebak.

Tegen haf vijf was men weer bij de bus, die bij een prachtige molen stond geparkeerd. De terugreis ging weer via de A31 naar Rhede , Gasthof Prangen, waar een heerlijke diner klaar stond.


Tegen achten waren ze weer terug in Sellingen. Iedereen was vol lof over de reis en de bezienswaardigheden. Ook nog even een pluim voor de buschauffeur van busonderneming Arriva, die alles goed had geregeld.

Ingezonden door Johannes Velthuis, klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.