K6 tegen kanker gaat op bezoek bij Hennie Kuiper

Eigen foto

BELLINGWOLDE, DENEKAMP – De fietsgroep van K6 tegen kanker gaat zondag 24 september met zo’n 16 personen op bezoek bij Hennie Kuiper. Daar gaan ze voor de actieperiode 2023 – 2024 hun nieuwe goede doel bekend maken.

Hennie Kuiper is een wielerlegende. Wereldkampioen, Olympisch Kampioen, winnaar van klassiekers, 2x Alpe d’Huez tijdens de Tour de France en hij stond ook op het eindpodium van deze prestigieuze wielerronde. Hennie ontvangt De mensen van K6 bij zijn geboortehuis, een boerderij in Denekamp waar nu de 3e generatie van de familie Kuiper het bedrijf runt. Ze zijn daar o.a. Europees Kampioen ijsbereider.

Ook is daar het museum van en over Hennie Kuiper gevestigd. K6 tegen kanker gaat daar met Hennie een ronde van 60 kilometer fietsen en lunchen daarna met hem. Hij gaat dan ook een rondleiding in het museum verzorgen.

Stichting K6 Tegen Kanker wordt gevormd door Arjan Kuiper, Margriet Kuiper – Kaput, Jurrian Kaput, Marieke, Gea en Bart Kruizinga, allen bekend met de vernietigende werking van kanker. In 2013 hebben ze de handen ineengeslagen en zijn ze op hun eigen manier de strijd aangegaan met de ziekte kanker: door geld in te zamelen. Het eerste project van K6 tegen kanker stond in het teken van het de beklimming van de Alpe d’ Huez op 6 augustus 2015. Met verschillende acties, donaties van fans en sponsors is geld ingezameld. Boven op die befaamde berg bleek het eindbedrag van hun acties maar liefst € 30.000 te zijn! Hiermee hebben ze iPads kunnen schenken aan het Beatrix Kinderziekenhuis en sport- en bewegingsapparatuur aan de afd. Hematologie van het UMCG.

Met het besluit om door te gaan werd in 2016 officieel Stichting K6 tegen kanker opgericht. Ze besloten als stichting op zoek te gaan naar nieuwe goede doelen, waarbij ze geld in gaan zamelen om iets tastbaars te kunnen overhandigen. In 2016 werd gekozen voor het goede doel Against Cancer. Against Cancer organiseert o.a. familiereizen voor gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. Met verschillende acties werd ruim € 4.200 ingezameld en kunnen drie gezinnen laten genieten van een vakantie.

In 2018 doneerde K6 tegen Kanker 14.000 euro aan het Ommelander Ziekenhuis voor aanschaf van een Eyeplay. In 2020 werd Hospice Sint Maartenhuis in Winschoten verrast met voor 11.000 euro aan spullen, te weten: twee TV’s, een laptop, twee sta-opstoelen, een rolstoel, twee leestafels, een koffiemachine, een rookschort en een draaiplateau. Verder werd het gehele pand voorzien van nieuwe vitrage en overgordijnen. In 2022 doneerden ze 8.500 euro aan Stichting ALS op de weg.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.