RTV Westerwolde zendt live uit vanaf de Jaarmarkt in Oude Pekela

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – Vanuit de locatiewagen op de Jaarmarkt zendt RTV Westerwolde zaterdag ochtend live de programma’s Dieverdoatsie en Brunchroom uit.

Zaterdag wordt in Oude Pekela de jaarmarkt georganiseerd. Met zijn lengte van ruim 1,5 km en meer dan 130 standhouders is de markt al jaren een begrip in de regio. De vele standhouders prijzen hun aantrekkelijke producten aan via de beide kanten van het Pekelder diep in het centrum van Oude Pekela.

Zoals de traditie voorschrijft wordt de jaarmarkt om negen uur door burgemeester Jaap Kuin officieel geopend. Daarna wordt met medewerking van het Christelijke Muziekvereniging Excelsior het Pekelder Volkslied gezongen.

Aansluitend aan de Jaarmarkt zal er ook voor het eerst een kofferbakverkoop zijn op het oude Action terrein. Tijdens de Jaarmarkt verzorgen Josien Bakker, Krzysztof Groen, DJ Herman en Reset optredens op het plein voor de Helling. Op het plein voor de molen en het gemeentehuis is weer de Brokschmidt oldtimershow. De markt sluit om 17.00 uur.

RTV Westerwolde zendt de programma’s Dieverdoatsie en Brunchroom live vanuit de locatiewagen uit. Dieverdoatsie wordt van 9.00 tot 11.00 uur gepresenteerd door Wietze Westerwolder de Roo; Gert Wubs verzorgt de techniek. Geert Smit presenteert, samen met Julian Buist en Bert Korvemaker, van 11.00 tot 13.00 uur het programma Brunchroom. U vindt de locatiewagen bij bergingsbedrijf Fuitema aan de Wedderweg.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.