Bestuur Toalgenoten schenkt € 235,00 aan K6 tegen kanker

Eigen foto

VLAGTWEDDE – Gisteravond mocht Bart Kruizinga € 235,00 voor K6 tegen kanker in ontvangst nemen. Gulle gever is de club Toalgenoten.

“Het is jammer dat we onze club Toalgenoten moesten beëindigen. Er was geen opvolging in het bestuur, “ begon Rieko Kuiper zijn verhaal vanavond in Vlagtwedde. Kuiper was voorzitter van de vereniging waar de Grunneger Toal de boventoon voerde. “ In 2007 was er een oproep voor een cursus Grunnegs in Beerta. Daar zijn we met een aantal mensen aan begonnen. We sloten af met een bijeenkomst waar gekookt werd. Daar besloten we om de gezellige avonden in t Grunnegs voort te zetten. We hebben tot eind 2022 dat gedaan en meer dan 60 bijeenkomsten gehad. Soms waren er artiesten, maar de leden droegen zelf ook voor,” vervolgt hij.

Bij de beëindiging was er een restbedrag ‘ in de kas.’  Het bestuur besloot vorig jaar om dat te schenken aan K6 tegen kanker. Bart kruizinga, voorzitter van K6: “ Fantastisch dat we de 235 euro mogen bijschrijven. We krijgen heel veel donaties en giften en natuurlijk hebben we inkomsten van de acties die we houden. Dit is een mooi bedrag en ik wil namens ons bestuur Toalgenoten van harte bedanken. “

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.