Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

A31, Jemgum, Weener

Gisteren vond om 10.36 uur op de A31 tussen Jemgum en Weener een ernstig ongeval plaats. Een 68 jarige inwoonster van Solingen botste door onbekende oorzaak tegen de midden vangrail en belandde vervolgens in de rechter berm. De auto sloeg over de kop en kwam liggend op het dak in een akker tot stilstand. De bestuurster en een 81 jarige vrouw, die bij haar in de auto zat, raakten bekneld. Zij werden door de brandweer bevrijd. Ondanks de snelle hulpverlening overleed de bestuurster op de plaats van het ongeval. De 81 jarige vrouw werd per traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen vielen mee. De weg is in zuidelijke richting enige tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

Bunde

Tussen dinsdag 16.30 en woensdag 06.45 uur is een poging gedaan de brievenbus, die aan de muur van de diaconie aan de Am Park is bevestigd, open te breken. Men is er niet in geslaagd de inhoud te stelen. De brievenbus raakte ernstig beschadigd.

Tijdens een douanecontrole werd woensdagochtend rond elf uur in de Neuschanzer Straße een vijftig jarige automobilist aangehouden omdat hij geen gordel droeg. Douaniers zagen twee drankflessen in de auto liggen. Ook maakte de man een verwarde indruk en was er een alcoholgeur in de auto. De politie werd er bij geroepen. De man werkte mee aan een blaastest. Deze gaf een waarde van 1.54 promille aan. De automobilist is voor een bloedtest naar een ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Heede

Gisteravond is om 22.50 uur een woning aan de Neurheder Straße in brand geraakt. Op het moment dat de brandweer arriveerde stond de woning al volledig in brand. Het vuur sloeg over naar de aangrenzende garage. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid stellen. De buren moesten ook uit voorzorg hun huizen verlaten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend . De schade wordt op 500.000 euro geschat.

Haren

Tussen donderdag 00.30 en 06.45 uur is aan de Diepenbrockstraße een ruit van een Audi A4 ingeslagen. Er werden diverse spullen uit de auto gestolen.

Meppen

Gisteren is tussen 14.30 en 16.00 uur aan de Bahnhofstraße, ter hoogte van een dokterspraktijk, een langs de kant van de weg geparkeerde zwarte BMW aangereden. De wagen heeft schade aan het voorste rechter spatbord. De veroorzaker is onbekend.

Dörpen

Gistermiddag is om 13.50 uur op de B70 ter hoogte van Dörpen een 46 jarige bestuurder van een Toyota achterop een vrachtwagen gereden. De 58 jarige vrachtwagenchauffeur moest vanwege wegwerkzaamheden stoppen. Dit werd door de bestuurder van de Toyota te laat opgemerkt. Beide betrokkenen bleven ongedeerd. De schade wordt op 2.000 euro geschat.

Om 11.05 uur gistermorgen zag een 51 jarige bestuurster van een BMW de VW van een 45 jarige man over het hoofd, toen zij er hoogte van Dörpen vanaf de B70 de Rägerstraße wou inslaan. De bestuurder van de VW raakte bij de aanrijding gewond. De schade wordt op 25.250 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.