Leden Fietsclub de Ketting verkennen nieuwe Kruisherenroute

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL, MAASTRICHT – De nieuwe fietsroute vanuit Ter Apel naar Maastricht heet de Kruisherenroute en is ongeveer 350 km lang. De route begint bij het kruisherenklooster in Ter Apel en eindigt bij het voormalig kruisherenklooster in Maastricht.


De leden van Fietsclub de Ketting zijn de eerste die hem officieel rijden. Ze zijn vanmorgen rond acht uur vertrokken. Leon Eikens is één van de grondleggers van deze tocht. Hij werd geholpen door Raymond Oostwegel. De heer Eikens en zijn clubgenoten nemen ook een replica van een tekening die een Kruisheer verbeeld mee. Deze is getekend door Philippe van Gulpen een Limburgse kunstenaar ( 1792 / 1862). Veel van de tekeningen zijn eigendom van de heer Frits Bergman. De replica van deze tekening wordt afgegeven op het eindpunt van de fietstocht en krijgt een plekje in het Kruisherenhotel.

Foto’s en info: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.