Foto’s van de start van de RUN

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN – Vanmorgen is de 47 ste editie van de RUN van start gegaan.

De RUN Winschoten bestaat uit de onderdelen:

100 km solo
De RUN is Nederlands oudste ultraloop. Het is een 100 km wegwedstrijd. De wedstrijd wordt sinds 1976 gehouden. De sololoop staat sinds 1995 ook in het teken van het officiële Nederlands Kampioenschap 100 km.

50 km solo
Naast de 100 km kan er ook over een afstand van 50 km gestreden worden. Ook hier zijn er verschillende categorieën waarin gestreden kan worden. Zo wordt de Oldambtbokaal uitgereikt aan de snelste heer en de snelste dame uit de gemeente Oldambt.

10×10 Estafette
Behalve de solo loop over 100 km kan deze afstand ook in estafettevorm afgelegd worden. De estafetteteams vertrekken een half uurtje later dan de sololopers. Per team moet er na elke ronde van 10 km gewisseld worden. Er zijn voor de wedstrijd van de estafetteteams diverse categorieën waar men zich voor kan inschrijven.

WandelRUN
Tegenwoordig kunnen de deelnemers aan de RUN naast hardlopen ervoor kiezen om te gaan wandelen. Jaarlijks doen er rond de 250 wandelaars mee. Start van de WandelRUN is aan de Mr. D.U. Stikkerlaan bij de sporthal. De routes van 10 – 20 en 30 km gaan allen door het mooie gebied van het Oldambt.

Vanmorgen gingen de deelnemers vanaf 9.00 uur bij de sporthal aan de Stikkerlaan van start. Het parcours voert door Winschoten en Heiligerlee.

Anita Meis was bij de start aanwezig en maakte onderstaande foto’s:

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.