Start Nationale Sportweek Zandberg

Foto: archief Stichting Zandbergia

ZANDBERG – Vrijdag 15 september ’s middags om 16.00 uur verklaart Ankie van Tongeren (wethouder welzijn en gezondheid, inclusief sport, van de gemeente Borger-Odoorn) de activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek in het kerkdorp Zandberg officieel voor geopend. Aansluitend stappen de aanwezigen op de fiets, om onder leiding van routeverkenner Roelof de Jonge de 6.1 kilometer lange aloude Ronde van Kavelingen actief te ervaren.

Beweging, veiligheid, duurzaamheid, milieu, hergebruik en kostenbeperking staan bij deze bijzondere Granfondo XXL centraal. Zo zijn oude affiches op creatieve wijze geactualiseerd en langs vakantieparken en campings in de grensregio in omloop gebracht.

Naast de wedergeboorte van de Ronde van Kavelingen is ook de vanaf 1843 gangbare voettocht van gelovigen uit de Kanaalstreek naar de Sankt Maximiliankirche in Rütenbrock in het beweegprogramma opgenomen.

Uitgerekend de St. Josephschool, de St. Josephkerk en Zalen & Partycentrum De Schaapsberg behoren tot het grondgebied van de gemeente Borger-Odoorn en daarmee tot de provincie Drenthe. De gemeente Borger-Odoorn heeft de voorstellen van de Stichting Zandbergia dan ook meteen omarmd.

Om de laagdrempeligheid extra te benadrukken kan een ieder op deze openingsdag van de Nationale Sportweek GRATIS aan de Ronde van Kavelingen en/of de voet-/fietstocht deelnemen. Centraal vertrekpunt op vrijdag 15 september (vanaf 10.00 uur) is bij plaatsnaambord Zandberg, Kerklaan 20.

Vanaf zaterdag 16 september kan t/m zondag 24 september dagelijks tussen 10.00 tot 12.00 uur worden gestart vanaf Sportschool Sports in Motion, Marktkade 90, 9581 AV Musselkanaal. Telefoon: 0599 244889.

Voor deelname daaraan wordt ter bestrijding van de organisatiekosten een kleine bijdrage gevraagd. 

Ingezonden door Wim Mensen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.