Komend weekend Rheder Markt

Foto: Jan Glazenburg

RHEDE – Volgend weekend, zondag 17 september en maandag 18 september 2023, wordt de “Rheder Markt” weer gevierd in de gemeente Rhede (Ems).

De Rheder Markt, die een traditie heeft van bijna 800 jaar (er zijn referenties die vertellen over de Rheder Markt in 1231), heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een volksfeest voor jong en oud, voor gasten van heinde en verre, waar naast het vieren met elkaar, bijzonder belang wordt gehecht aan een uitgebreid voorprogramma.

Dit omvat

– Middeleeuws kamp op de Oude Ems, vanaf vrijdag 15.09.

– Drakenbootrace op zaterdag 16.09.

– Zondag 17.09.: vlooienmarkt, marktkramen, Rheder marktloop, Ihlow fanfare, Emsland Speed Rodeo Cup met Western paarden, smidswerk, oldtimer tentoonstelling, rijsimulator, familiemiddag, marktdrukte, kameelritten, draaimolen, live muziek …..

– Maandag 18.09., vanaf 7.00 uur paardenmarkt met meer dan 200 paarden, veemarkt met runderen, schapen, geiten, ezels, alpaca’s, kleinvee; 8.00 uur, marktopening met Stadsomroeper Jan Veen, Winschoten en fanfare Rhede, 11.00 uur – verloting (totale waarde ruim € 6.000), ….

Voor meer informatie zie de flyer.

Gemeente Rhede (Ems)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.