Deelnemers Pekelder avond 3 daagse genieten van de eerste editie van het wandelfestijn

Foto: Fred Stötefalk

BOVEN PEKELA – De start van de 1e avond van de 1e Pekelder avond 3 daagse was vanavond in Boven Pekela bij de Riggel. Burgemeester Kuin nam kort het woord en daarna gingen ongeveer 550 lopers in deze eerste editie van dit wandelfestijn van start.


Er werd een mooie route gelopen. bij de tildraai was een verzorgingspost ingericht waar alle lopers een stuk fruit en drinken werd aangeboden, gesponsord door Jumbo Oude Pekela Hier was ook een stempelpost. Vervolgens ging men langs het kanaal naar de Eendrachtsklap, om vervolgens terug langs het kanaal naar de Riggel te lopen.

Morgenavond wordt er gelopen in Nieuwe Pekela. Dan starten de lopers om 18.00 uur vanaf de Spil.

Het was perfect wandelweer en met de weersvoorspelling voor de komende 2 dagen kan het wandelen door Pekela alleen maar mooier worden.

Ingezonden door Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.