ASVB wint ook laatste bekerduel tegen Farmsum

Foto: Jacob Musch
Foto: Jacob Musch

BLIJHAM – ASVB heeft zondagmiddag ook het laatste duel in de eerste bekerronde gewonnen. Op eigen veld werd het dankzij een doelpuntrijke slotfase nog 3-0 tegen Farmsum.

ASVB moet volgende week de competitie beginnen in de derde klasse nadat in de nacompetitie degradatie niet meer te ontwijken bleek. Farmsum speelt in de 5e klasse, maar van enig klasseverschil leek in de eerste helft geen sprake. Er waren er wat kansjes over en weer, maar bij rust stond nog steeds de brilstand op het scorebord.

In het tweede bedrijf ging het tempo bij de thuisclub wat omhoog en waren er meer kansen, maar die werden nog steeds niet benut. In de 72e minuut was het wel raak: Quincy Meesters zorgde met een mooie treffer voor de 1-0. In de 84e minuut maakte Roy ter Veer met een afstandsschot de 2-0 en tenslotte benutte Lyron Winkel uit een strafschop de 3-0.

Omdat de Witte Muizen de afgelopen weken ook wonnen van WEO uit Woldendorp en BNC uit Finsterwolde werden de eerste in de poule en zijn ze door naar de volgende ronde in het bekertoernooi. Maar eerst wacht volgende week de uitwedstrijd in Vinkhuizen tegen Groninger Boys.

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.