Bluesfestival bij Siep & Co

Foto: Catharina Glazenburg


OUDE PEKELA – De stichting Blues in Pekel in de gemeente Pekela organiseert komende zaterdagavond een muzikaal evenement in Oude Pekela. Het gaat om een bluesfestival dat plaatsvindt in één van de grote hallen van de stichting Siep & Co aan de plaatselijke H. Westerstraat 22.

Vanaf 21.00 uur zullen twee zeer bekende bands optreden. Het gaat om de formaties Mad Lee en Lefthand Freddy, die naast eigen creaties tevens nummers van onder anderen Freddy King, Bibi King, Garry Moore, Status Quo, Free en Thin Lizy ten gehore zullen brengen.


De organisatie, die in Pekela regelmatig bluesfestivals organiseert, heeft dit keer voor de locatie Siep & Co gekozen, omdat laatstgenoemde zich naast industriële techniek ook bezig houdt met culturele ontwikkeling. Daarnaast beschikt de grote hal van de stichting, het zo geheten ketelhuis, over een uitermate goede akoestiek. Mede vanwege dit feit hebben liefhebbers eerder al van toneelvoorstellingen en van concerten kunnen genieten. De kans bestaat dat Blues in Pekel en Siep & Co in de toekomst vaker gaan samenwerken.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.