De Zonnebloem Oude Pekel en omgeving zorgt voor een gezellige middag in De Binding

Foto: Abel van der Veen

OUDE PEKELA – Gistermiddag was in De Binding in Oude Pekela weer een zeer gezellige middag voor de gasten van de Zonnebloem.

Na de opening door voorzitster Heika Kuiper volgde een mooie muzikale middag verzorgd door het duo Jan en Marga en Sander oet Pekel.

Het duo Jan en Marga zingt al meer dan 23 jaar samen en beleeft daar veel plezier aan. Hun optredens zijn vaak in zorgcentra, bij de Zonnebloem, theaters, al dan niet samen met diverse andere artiesten. Hun repertoire is zeer uitgebreid en is op diverse cd’s en videoclips vastgelegd. De liedjes die ze voor de Zonnebloem brachten waren leuke meezingers, zowel in het Gronings, Nederlands en Duits.

Sander oet Pekel (Luchtenberg) uit Nieuwe Pekela was als klein kind al vol muziek en kreeg toen al een harmonica. Daarna steeds weer een grotere en iedere keer weer een stapje verder. Nu speelt hij sinds zijn 14de (Sander is nu 15 jaar) op zijn monumentale Charron Freres de sterren van de hemel. Sander speelde voor de Zonnebloem Duitse hits en andere zeer herkenbare nummers, die gelijk aanleiding gaven voor een polonaise door de vrijwilligers en een aantal gasten.

Alles bij elkaar was het voor de 190 gasten een zeer geslaagde middag en daar hebben de vrijwilligers het weer voor gedaan.

Ingezonden door Abel van der Veen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.