Team Grootschalige Opsporing onderzoekt mogelijk verband is tussen de explosies Langestraat en andere geweldsincidenten

Foto: Chris Kranenborg

WINSCHOTEN, REGIO – Het Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen.

Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten vond op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie plaats. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. De politie gaat uit van opzet en is een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht. In de omgeving van het bedrijfspand was een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast probeert de politie zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen.

Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan. Woont of werkt u in de buurt van de Langestraat en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? Dan wil de politie u vragen om die beelden met ons te delen. Hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u rondom het tijdstip van de explosie in de Langestraat iets opvallends gezien of gehoord? Heeft u iemand horen praten over de explosie?  Of heeft u andere tips die belangrijk kunnen zijn voor dit onderzoek of het onderzoek naar de andere incidenten? Dan komt de politie graag met u in contact.

Camerabeelden
Woont of werkt u in de omgeving en is er mogelijk iets vastgelegd op een deurbel- of beveiligingscamera? Ziet u verdachte voertuigen of verdachte personen? Dat kan ook zijn in de uren voor het incident en vlak daarna. De politie ontvangt graag de beelden die u heeft.  

Neem contact met ons op
Heeft u tips of andere informatie? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via het tipformulier of op Politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 – 6617734.

Foto’s: Chris Kranenborg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.