Bibliotheek Oude Pekela organiseert theatervoorstelling ‘de bijzondere beer’

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert Bibliotheek Oude Pekela op 29 september om 15.00 uur, als aftrap van het Kinderboekenfestijn, een poppentheatervoorstelling. De voorstelling ‘de bijzondere beer’ is gratis toegankelijk en geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Na afloop is er voor iedereen een gratis pannenkoek!

Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, en met alle verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Wat maakt een huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen. 


Activiteiten
Om de Kinderboekenweek te vieren, organiseert de Bibliotheek ook een online Minecraft Kampioenschap. Word jij dé Minecraft Kampioen van 2023?! Tijdens de Kinderboekenweek organiseert BiebLab de eerste editie van het Minecraft Kampioenschap. Alle bouwopdrachten hebben een link met het thema van de 69e editie van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’.


Kijk op woensdag 4 oktober naar de video van het Minecraft Kampioenschap en ontdek wat de challenge is. De video komt vanaf 14.00 uur online op het YouTube-kanaal van Bieblab: www.youtube.com/bieblab. Bouw mee en verover een plek in de provinciale finale op zaterdag 14 oktober.

Griffels en Penselen
De Griffels en Penselen worden jaarlijks uitgereikt door de vakjury en vormen de belangrijkste prijzen voor het Nederlandse kinderboek. De Griffels worden toegekend aan de beste en mooist geschreven kinderboeken en de Penselen aan de mooist geïllustreerde kinderboeken. De Zilveren Griffels en Penselen zijn inmiddels bekend. De winnaars van de Gouden Griffel en Penseel worden op vrijdag 29 september bekendgemaakt.

Prentenboek van de Kinderboekenweek
Het prentenboek van de Kinderboekenweek is Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg. In het huis van Pats komen er steeds meer bewoners bij. En het huis wordt alsmaar groter gemaakt, tot er op en dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan …

Meer inspiratie
Boekentips voor kinderen zijn te vinden op biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek. Ook staan hier alle activiteiten die de Groningse bibliotheken organiseren tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.