Concert WestkantStad met Josien Bakker in Semsstraatkerk

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Aanstaande zaterdag is in de Semsstraatkerk te Stadskanaal een concert van
WestkantStad met Josien Bakker.

Gert Sennema & Westkantstad, een band rond liedschrijver/kunstenaar Gert Sennema.
De thuisbasis van de band is Grijpskerk, het Westerkwartier, zeg maar daar waar Groningen en Friesland elkaar raken… Sennema treedt op als singer-songwriter, als troubadour, verhalenverteller én dus ook met zijn band WestKantStad waarbij hij zich laat inspireren door zijn directe omgeving in relatie tot van alles en nog wat in de wereld.

Bandleden hebben o.a. een koor, fanfare, blues- en rockachtergrond wat het geluid van de band kleurt. Onder de poëtische en prozaïsche teksten in het Westerkwartierse Gronings ligt een soms stevig gitaargeluid. Ongepolijste zang wordt aangevuld met verrassende achtergrondvocalen. Teksten en composities zijn geheel van eigen hand. Westkantstad is een combinatie van vertrouwd en verrassend, regionaal en mondiaal, euforisch en melancholisch, maar vooral spelvreugde en intimiteit.


Ook zullen ze deze avond een aantal nieuwe liedjes ten gehore brengen van hun net uitgebrachte album ‘Stroom’ en een aantal liedjes samen spelen met Josien Bakker.
Bezetting van Westkantstad:
Gert Sennema: zang en gitaar
Jan Ruiter: bas en achtergrondzang
Bennie Timmer: gitaar en achtergrondzang
Sjouke Dijkstra: gitaar en achtergrondzang
Siemon Terpstra: drums en achtergrondzang

Reserveren is gewenst www.semsstraatkerk.nl

Ingezonden


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.