Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (Update)

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gisteren reed een automobilist langs een met slagbomen afgezet terrein bij een bouwplaats aan de rijksweg 436 bij Möhlenwarf. Nadat hij om 11.00 uur vanuit Bunde door het afgezette bouwterrein wilde rijden, wezen de daar werkende arbeiders hem op de bewegwijzerde omleiding. Dat weerhield de man er niet van om enige tijd later via de “Alte Bahnhofstrasse” de doorgang over te steken. Ook daar werd de man opnieuw aangesproken door de arbeiders. Opnieuw gedroeg de man zich volkomen onredelijk en baande zich een weg langs de slagboom het fietspad op. Daar reed hij vervolgens in tegengestelde rijrichting op een 19-jarige medewerker van het wegenbouwbedrijf af, die hij vervolgens raakte en daarbij zijn knie bezeerde. De overgebleven arbeiders probeerden de man tegen te houden, maar hij gebruikte de auto ook tegen de andere medewerkers en duwde hen met het voertuig opzij. De man vluchtte vervolgens terug in de richting Bunde. De politie in Weener heeft de zaak op zich genomen en is er bij het eerste onderzoek al achter gekomen wie verantwoordelijk was. Hij zal zich moeten verantwoorden in een strafrechtelijke procedure.

Om 15.05 uur gistermiddag zijn uit een fietstas van een fiets die voor een supermarkt aan de Neue Feldstraße in Weener stond een portemonnee en een telefoon gestolen. De 48 jarige eigenaar uit Rheiderland liet de fiets maar voor zeer korte tijd onbeheerd achter, maar dat was voor de dader lang genoeg om toe te slaan.

Haren

Om onbekende redenen werd zondag om drie uur op de Martinusplatz in Haren een 21 jarige fietsster aangevallen en mishandeld. Zij werd vastgehouden en geslagen. Daarna gingen de twee daders er vandoor. De vrouw raakte bij de aanval gewond. De politie zoekt getuigen van het incident.

Update:

Een van de daders was 1.85 m met een slank postuur. Hij had blond haar en een blonde stoppelbaard. Hij droeg donkere kleding. Dader twee was forser, had bruin haar en droeg ook donkere kleding. Tijdens de mishandeling droeg hij de capuchon van zijn sweatshirt over zijn hoofd.

Papenburg

Bij een ongeval op de Wiek rechts in Papenburg is maandag om 12.15 uur een 21 jarige fietsster aangereden. Het slachtoffer werd door de 55 jarige bestuurster van een Nissan over het hoofd gezien toen deze vanaf het Gasthauskanal de Wiek opdraaide. De fietsster raakte bij de aanrijding zwaargewond.

Meppen

De politie heeft tijdens een doorzoeking in Meppen een e-bike van het merk Fischer en een lichtorgel in beslag genomen (zie foto’s). Ze zijn op zoek naar de rechtmatige eigenaars. Deze kunnen contact opnemen met het politiebureau in Meppen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.