Workshop penseel technieken en cursus paddenstoelen schilderen in Sellingen

Foto: Bé Eelsing

SELLINGEN – De zomer zit er op, tijd om weer de verf, kwasten en penselen voor de dag te halen.

Workshop

Er zijn zoveel verschillende soorten kwasten en penselen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke gebruik je nu waar voor? En hoe dan? Dat hoor je bij de workshop penseel technieken in Sellingen.


Monique Blaak legt in deze les precies uit waar bepaalde penselen of kwasten voor gebruikt kunnen worden. Daarna gaan de deelnemers flink oefenen zodat ze dit goed in de praktijk kunnen brengen tijdens het schilderen. Daarnaast gaan ze oefenen met glaceren en schilderen met een “droge” kwast. Een leerzaam lesje dus.


Als je mee wilt doen neem dan je kwasten en penselen mee, om te zien of het compleet is. Koop pas na de workshop eventueel nieuwe kwasten en penselen omdat je dan weet hoe of wat.


Data workshops:
Zaterdag 23 september van 9.30 – 12.30 uur
of
Zondag 24 september van 9.30 – 12.30 uur

Cursus

Kleurrijke paddenstoelen schilderen met acryl (beginners en gevorderden)
Paddenstoelen zijn er in verschillende kleuren en maten. Van mooie aarde tinten tot de prachtigste felle kleuren. Er zal aandacht zijn voor de achtergrond, de compositie, licht inval en het gebruik van complementaire kleuren. Voor de meer gevorderden wordt extra aandacht besteed aan het ontwikkelen van je “eigen stijl”.
Data cursus ( 3 dagdelen) :
Dinsdag ochtend 26 september, 3 oktober en 10 oktober van 9.00-12.00 uur
of
Dinsdag middag 26 september, 3 oktober en 10 oktober van 13.15-16.15 uur
of
Woensdag ochtend 27 september, 4 oktober en 11 oktober van 9.00-12.00 uur.

Wil je mee doen met de workshop en/of de cursus stuur dan even een mailtje dan stuur ik je een bevestiging. Opgave info@moniqueblaak.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.