Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Tussen maandag 8.00 uur en dinsdag 13.00 uur is bij een vissershut aan de Im Eichengrund in Meppen een poging tot inbraak gedaan. De daders verschaften zich eerst toegang tot het terrein en probeerden toen met geweld de vissershut te openen. Toen dat niet lukte vertrokken ze zonder buit.

Tussen maandag 18.00 en dinsdag 7.00 uur is bij een clubgebouw aan de Heidkampstraße in Meppen ingebroken. Er werden drie blikken snoep gestolen. De totale schade bedraagt 385 euro.

Papenburg

Gisteravond is de brandweer om 22.20 uur uitgerukt voor een brandmelding in een woning aan de Dechant-Schütte-Straße in Papenburg. Zij waren gebeld door een 31 jarige man die bij zijn 81 jarige buurvrouw het brandalarm hoorde afgaan. De brand werd veroorzaakt door een defecte warmtelamp. De bewoonster werd door de brandweer uit haar woning gehaald en met rookvergiftigingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De schade aan de lamp en de parketvloer wordt op 3.500 euro geschat.

Op 18 september is tussen 10.15 en 12.00 uur op de parkeerplaats van een café aan de am Bahnhof in Papenburg een zwarte Audi A combi aangereden. De schade bedraagt 800 euro. De veroorzaker is onbekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.