Preek van de Leek in de Kloosterkerk

Foto: André Dümmer

TER APEL – Op zondag 1 oktober houdt Jan Loots uit Veele zijn Preek van de Leek in de Kloosterkerk.

Met een “Preek van de Leek” wil de Kloosterkerk zich verbinden met de haar omgeving, door inspirerende sprekers van buiten te vragen hun licht te laten schijnen over een actueel thema, of een onderwerp dat hen aan het hart gaat. Zij schrijven hun eigen verhaal/preek, kiezen muziek dat daarbij past en geven de luisteraars een kijkje in wat hen beweegt en raakt.

Jan Loots is oprichter van hydrografisch bureau GeoPlus, een internationale topper op het gebied van hydrografie, het in kaart brengen van zeebodems, zoiets als landmeten op zee.

Na zijn werkzame leven houdt hij nu bezig met zijn passie: natuur, landschap en biodiversiteit. Die passie heeft hij, samen met zijn vrouw, vertaald in de aanleg van Arboretum Westeresch, in het beekdal van de Ruiten Aa in Veele.

De preek van Jan zal cirkelen rondom het thema verwondering over al wat leeft en het verantwoord omgaan met de aarde. Verder zullen Linde Nijland en Bert Ridderbos het uur afwisselen met zang en muziek. 

Een bijzonder uur die we iedereen van harte aanbevelen. Aanvang 10.00 uur, gratis entree, vrije gift bij de uitgang.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.