Gasselte-Kostvlies presenteert zich met fantastische activiteiten en unieke kunstwerken langs de route EK Wielrennen 2023

Foto: Plaatselijk Belang Gasselte-Kostvlies

GASSELTE – Plaatselijk Belang Gasselte-Kostvlies, is verheugd om hun initiatieven te onthullen ter gelegenheid van het Europees Kampioenschap Wegwielrennen 2023, welke op 24 september door Gasselte komt.

Naast de opwinding van het wielrennen, beloven we een onvergetelijke dag vol plezier en vermaak voor jong en oud. Er zal voor de schooljeugd een dikke banden race worden georganiseerd en een optocht van versierde fietsen. Daarnaast kun je onder andere met een drift-bike over een parcours en is er een spinning race met tijdklok.

Lokale verenigingen zullen voor de nodige entertainment zorgen. Bij de muziekkoepel is van 11.00 uur tot 17.00 uur een Proef het EK plein, waar lokale ondernemers hun lekkerste gerechten en drankjes zullen serveren.

De Kunstwerken

Er zijn door de inwoners van Gasselte twee opvallende kunstwerken gemaakt. Het eerste deel bestaat uit het creëren van een indrukwekkend kunstwerk met hooibalen, waarop de tekst: “Gasselte mooi he” wordt geschreven, met afmetingen van wel 50 bij 50 meter. Deze tekst zal vanuit de lucht te bewonderen zijn, een eerbetoon aan het eerdere succes tijdens de Vuelta.

Het tweede deel betrekt de kinderen van OBS de Dobbe, waarbij 135 leerlingen elk onderzoek hebben gedaan naar een Europees land. Ze hebben hun bevindingen gepresenteerd en de resultaten van hun onderzoek op grote doeken in de vorm van wielrenshirts geschilderd. Deze shirts zijn langs de route gehangen. Hiermee laten we aan Europa zien hoe prachtig Gasselte is.

Met dank aan de gemeente Aa en Hunze en de Provincie Gasselte maken we er een fantastische dag van!

Kom dus vooral het EK wielrennen beleven bij de muziekkoepel van Gasselte!

www.gasselte-kostvlies.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.