Film©lub Sellingen maakt documentaire: Zwarte Rook, over vliegtuigcrash boven de bossen van Sellingen

Foto ingezonden door Ilona Ophof

SELLINGEN – Film©lub Sellingen heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een documentaire over de vliegtuigcrash, die plaatsvond op 24 april 2002. Op die dag botste een Belgische F-16 op een ultralight vliegtuig boven de bossen van Sellingen.

N.a.v. diverse oproepen in verschillende media heeft de filmclub ruim 40 interviews afgenomen van mensen die direct of indirect betrokken zijn geweest bij dit ongeval. Deze boeiende en indringende verhalen zijn inmiddels verwerkt in een documentaire, genaamd ’Zwarte Rook’. Het gaat hierbij nadrukkelijk níet om een reconstructie van de ramp, maar om verhalen van mensen zoals u.

De interviews zijn niet geregisseerd, waardoor verrassende herinneringen boven zijn komen drijven. Allemaal verteld in de eigen (streek)taal. Er is hierbij bewust voor gekozen om de film niet te ondertitelen. Ook is zoveel mogelijk gefilmd op locatie, dus op de plek waar men op die bewuste dag was. Dit maakt de verhalen tastbaar en realistisch en de beelden boeiend en afwisselend.

De 2 uur durende documentaire gaat op 21 oktober in première. Deze avond is alleen toegankelijk voor genodigden; familieleden van de slachtoffers en iedereen die heeft meegewerkt aan het tot stand komen van deze film.

Op zaterdag 28 oktober zal de film te zien zijn voor overige belangstellenden.

De film begint om 19:30 uur in De Sprankel aan de Torenstraat te Sellingen.

Inschrijven voor deze filmavond kan via: filmclubsellingen@gmail.com. Vermeld hierbij duidelijk uw naam en het aantal kaarten. Mocht één avond niet voldoende zijn, dan komt er nog een 2e filmavond, op zaterdag 4 november.

Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. De leden van de filmclub gaan dan graag met u in gesprek.

Ingezonden door Ilona Ophof

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.