PvdA Provincie Groningen trekt aan de bel over rituitval bij Arriva

Foto: Fred Stötefalk

GRONINGEN – Vandaag diende Statenlid Richart Joling (PvdA) schriftelijke vragen in met betrekking tot de treinuitval van gisteren 26 september bij Arriva. 


Joling diende deze vragen in naar aanleiding van bij de fractie binnengekomen informatie dat er op 26 september tien treinritten uitvielen wegens een personeelstekort bij Arriva.  De fractie van de Partij van de Arbeid is daarnaast op de hoogte van de wens/ambitie van Arriva om meerdere treindiensten over te nemen van de Nationale Spoorwegen, te weten 24 stoptreinen en 2 intercity´s. De Groningse PvdA maakt zich ernstige zorgen om de personeelsbezetting van Arriva, vooral nu uitvallende ritten en ambitie om uit te breiden een verschillend beeld geven van de personeelsbezetting.  

Statenlid Richart Joling diende daarom vragen in om van het college te horen of het klopt dat deze bovengenoemde ritten zijn uitgevallen wegens personeelsgebrek. Ook wil Joling weten of het college van plan is Arriva op de rituitval aan te spreken en hoe het college kijkt naar de ambitie van Arriva om extra treinen te laten rijden in de toekomst, terwijl er gisteren meerdere treinen niet reden wegens personeelsgebrek.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.