Activiteiten in Het Groninger Landschap

Foto: Het Groninger Landschap

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert in de maand OKTOBER activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden en nog meer leuks!

Oktober Kindermaand! Doe mee aan spannende en leerzame activiteiten. Ontdek de natuur, leer over planten en dieren en ontdek de mooie oude verhalen van Groningen. Onze gidsen begeleiden allerlei activiteiten voor kinderen – gratis! Speur naar sporen in het bos en ontdek oude borgen. Kom en beleef een onvergetelijke ervaring vol ontdekkingen en verwondering! check voor de planning onze site!

7 oktober: Rad van Natuur. Weet jij hoe hoog die boom is? Of waar de wind vandaan komt? Wil je dat zelf ontdekken? Geef een slinger aan het rad en de pijl wijst je een natuurlijke opdracht aan. 

Start om 14.00 uur in Bezoekerscentrum Reitdiep. Gratis deelname, we vinden het fijn als je je aanmeldt, zodat we ongeveer weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen.

8 oktober: Wandeling Punt van Reide. Ontdek de unieke natuur en cultuur van de Punt van Reide. De Punt van Reide is een hoge kwelder waar vroeger bewoning mogelijk was. Restanten van de wierde Westerreide, één van de vele verdwenen dorpen in dit gebied, zijn nog zichtbaar. Westerreide lag aan de Ems voordat de Dollard ontstond. Ook zijn hier nog sporen uit de Tweede Wereldoorlog te zien zoals de fundaties van het geschut en een deel van een bunker. Nu is het als broed- en rustgebied van groot belang voor vogels.

Start om 13.00 uur vanaf Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg Termunten. Aanmelden is verplicht, advies trek laarzen of stevige, waterdichte schoenen aan en neem een verrekijker mee.

8 oktober: Herfstwandeling landgoed Ennemaborg. De herfst is nu een maand op weg. We gaan wandelen op het landgoed Ennemaborg om te zien wat de herfst voor gevolgen heeft voor het landgoed. De wandeling gaat over het terrein en door het bos. Tijdens de wandeling zien we hoe het bos, de dieren en de bodem zich op maakt voor de herfst. Gidsen vertellen u het e.e.a. over de borg en het landgoed en de flora en fauna op het landgoed.

Start om 13.00 uur vanaf de Ennemaborg (Koetshuis) te Midwolda. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en is geschikt voor iedereen die redelijk ter been is. Kinderen zijn welkom en deelname is gratis.

Save the date!

Het Paddenstoelenfestival op 15 oktober van 11.00 uur – 17.00 uur in Midwolda. Kom je ook?

www.groningerlandschap.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.