Grote brand in boerderij Gasselternijveen (foto)(update)

Foto: Lammert Lemmen

GASSELTERNIJVEEN – In een boerderij aan de Gasselterboerveen woedt een grote brand.

Rond half elf vanavond werd brand gemeld bij een woonboerderij aan de Gasselterboerveen. Er is opgeschaald naar grote brand. Het vuur wordt bestreden door de brandweer van: Gasselternijveen, Gieten, Borger, Annen, 2e Exloërmond en Veendam. Er is een groot watertransport opgezet. Ook zijn meetploegen van brandweer Vlagtwedde en Stadskanaal ter plaatse.

De boerderij staat volledig in brand en kan als verloren worden beschouwd.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Update

Bij de brand kwam veel rook vrij. Bij de brand zijn geen personen of dieren gewond geraakt. Omdat er veel zonnepanelen op het dak lagen, onderzoekt een meetploeg hoe groot het gebied is waar deeltjes en glas van de panelen terecht kunnen komen, zodat de gemeente de eigenaren daarover kan informeren.

De brandweer wist overslag naar een woning dat achter de boerderij staat te voorkomen. Er wordt onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan.

Foto’s met dank aan Lammert Lemmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.