Imkersvereniging Westerwolde bestaat 40 jaar

Jan Veneman – burgemeester Jaap Velema – Frits Kuipers Foto ingezonden door Ruurd Brekveld

JIPSINGHUIZEN – Op 30 september 2023 heeft de Imkersvereniging Westerwolde in het buurthuis Jipsinghuizen haar 40-jarig bestaan gevierd.

In het voorjaar van 1983 werden bij de notaris de statuten van de nieuwe vereniging getekend. Eén van de oprichters, Frits Kuipers, was vanaf dat eerste moment tot 2020 37 jaar lang penningmeester. Jan Veneman, in 1983 lid geworden, was van 1993 tot en met dit jaar 30 jaar lang secretaris. Beide heren hebben niet alleen lang in het bestuur gezeten, maar hebben in al die jaren menig beginnend imker aan een eerste bijenvolk geholpen. Tot op de dag van vandaag geven zij leden advies over bijenkwesties. Samengevat: zij hebben samen hun stempel gedrukt op het 40-jarig bestaan van de vereniging. En dat mocht bij dit jubileum niet onbenoemd blijven.


In aanwezigheid van leden van de vereniging en leden van de zuster imkerverenigingen Musselkanaal, Stadskanaal en Ter Apel was dit bijzondere feit voor burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde aanleiding om zijn opwachting te maken en na het houden van een toespraak Frits Kuipers en Jan Veneman te benoemen tot de eerste ereleden van de Imkersvereniging Westerwolde. Uit zijn handen ontvingen zij een tinnen imkertje, behorende bij dit erelidmaatschap.
Jan Veneman: “Als je eenmaal als imker begint, dan blijf je de rest van je leven gefascineerd door het leven van de bijen”. Een uitspraak die menig imker zal onderschrijven.

Ingezonden door Ruurd Brekveld

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.