Gratis poëzieworkshop ‘Winschoten openbreken door te dichten’ van start

Foto: Wiktor Moorlag

WINSCHOTEN – Op donderdag 2 november a.s. gaat in Cultuurhuis De Klinker de vierdelige dichtworkshop Winschoten openbreken door te dichten van start. De workshopserie, die onderdeel is van het project The Blue Barge, staat onder leiding van stadsdichter Refia Doevendans (foto) en singer-songwriter Sander Koning. Het initiatief biedt Winschoters van nu de unieke kans om in de voetsporen van het Winschoter kunstenaarsverzet van toen te treden.


Winschoten centraal
In de dichtworkshops wordt de stad Winschoten tegen het licht gehouden. Wat is er? En wat zou er kunnen zijn? De bijeenkomsten vormen een gezamenlijke zoektocht naar onverwachtse gedachten en beelden, met Refia en Sander als gids. Ook staan de workshopleiders de deelnemers bij in het vangen van de juiste zinnen en woorden en bieden ze hen een inkijkje in het werk van clandestiene uitgeverij De Blauwe Schuit, van de Dadaïsten en van de aanhangers van het magisch realisme.


Voor wie?
De workshopserie is gratis en staat open voor iedereen die zich maatschappelijke betrokken voelt en houdt van spelen met taal. De bijeenkomsten vinden plaats op 2, 10, 16 en 23 november in lokaal 2.11 (en 2.10) van Muziekschool De Klinker. Er is plaats voor maximaal vijftien deelnemers. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de cursuswebsite van De Klinker: https://www.indeklinker.nl/course/2607/Blue_Barge


The Blue Barge present op het eerste ‘Urban Sodom event’
The Blue Barge is het 21e-eeuwse antwoord op De Blauwe Schuit, de eerste clandestiene uitgeverij van Nederland die in november 1940 wordt opgericht. Een initiatief van drie Winschoters: dominee August Henkels, chemicus Ate Zuithoff en Adri Buning, conrector en docent geschiedenis en aardrijkskunde. Met rijmprenten willen zij hun vrienden een hart onder de riem steken.


The Blue Barge is onderdeel van het project In het Spoor van De Ploeg, het e-bikeroutenetwerk rondom leven en werk van de Groninger expressionisten die in 1918 besloten hun krachten te bundelen. The Blue Barge en de De Blauwe Schuit routes zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Groningen, Stichting Vrienden op de fiets en het Groninger Museum. The Blue Barge is ook vertegenwoordigd op het eerste ‘Urban Sodom event’. Wie deze week nog de handen uit de mouwen wil steken, kan op zaterdag 28 oktober terecht in de Tramwerkplaats.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.