Inspirerende lezing door Sanne Meijer

Foto ingezonden door Biblionet

GRONINGEN – In november 2023 organiseert Biblionet Groningen een reeks inspirerende lezingen door historica en schrijfster Sanne Meijer, die dieper zal ingaan op het thema vrouwenemancipatie en de bijzondere verhalen van sterke Groninger vrouwen door de geschiedenis heen. Dit evenement is onderdeel van de jaarlijkse “Heel Nederland Leest” campagne, die als doel heeft gesprekken op gang te brengen en mensen met elkaar te verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar lezen we gezamenlijk het boek “Sonny Boy” van Annejet van der Zijl.

Sanne Meijer
Sanne Meijer (Stadskanaal, 1993) is historica en geboren en getogen in de Provincie Groningen. Haar liefde voor Groningen en voor historische verhalen hebben geleid tot haar boek “Vraauwlu: Groninger vrouwen in de geschiedenis”, dat ze samen met Iris van den Brand heeft geschreven en in 2022 werd uitgegeven door Passage. Tijdens de lezing zal Sanne Meijer vertellen over de eerste feministische golf aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Ze zal deze belangrijke periode in de geschiedenis van vrouwenemancipatie belichten en verbinding maken met het boek “Sonny Boy”.

Heel Nederland Leest
Heel Nederland Leest is een jaarlijks terugkerend evenement, geïnitieerd door het CPNB, met als doel het stimuleren van gesprekken en verbinding tussen mensen door gezamenlijk een boek te lezen. Sinds de oprichting in 2006 is de campagne een groot succes. Dit jaar wordt het boek “Sonny Boy” van Annejet van der Zijl gratis verspreid door bibliotheken in Nederland. Voor het eerst kunnen ook niet-leden van de bibliotheek het geschenkboek ophalen.

Over Sonny Boy, Annejet van der Zijl
Sonny Boy, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Waldemar Nods en Rika van der Lans, is een aangrijpend boek dat ondanks de sociale taboes en vooroordelen van die tijd de diepe en onvoorwaardelijke liefde tussen hen belicht. Annejet van der Zijl, auteur en journalist, staat bekend om haar vermogen om meeslepende verhalen te vertellen over echte mensen en historische gebeurtenissen.

Lezingen
Hieronder een overzicht van de lezingen. De entreeprijs voor de lezing is 5 euro. Aanmelding kan via de website www.biblionetgroningen.nl.
Wil je verzekerd zijn van een plekje meld je aan via de website.

Donderdagavond 2 november
Bibliotheek Veendam
Inloop 19.15 uur
Aanvang 19.30 uur

Vrijdagmiddag 3 november
Bibliotheek Ter Apel
Inloop 14.15 uur
Aanvang 14.30 uur

Dinsdagavond 21 november
Bibliotheek Stadskanaal
Inloop 19.15 uur
Aanvang 19.30 uur

Woensdagavond 29 november
Bibliotheek Delfzijl
Inloop 19.15 uur
Aanvang 19.30 uur

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.