Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Op een kruising van het Gasthauskanal in Papenburg zijn maandag om 13.55 uur een fietser en een VW Golf met elkaar in botsing gekomen. De politie zoekt hiervan getuigen.

Op 29 oktober zijn bij een school aan de Fahnenweg in Papenburg vernielingen gepleegd. Er werden met een bijl meerdere bomen vernield. De schade bedraagt 1.000 euro. Ook werd in hetzelfde weekend de school met verf besmeurd. De schade bedraagt 2.000 euro. Of beide daden door dezelfde personen gepleegd zijn is niet bekend.

Weener

Tussen 7 november 18.00 en 8 november 7.45 uur is aan de Tannenhofstraße ter hoogte van de Sandweg een lantaarnpaal aangereden. De lantaarnpaal staat scheef. Mogelijk heeft het voertuig dat de aanrijding veroorzaakte ook schade. Dit voertuig heeft, gezien de lak dat op de lantaarnpaal is achtergebleven, de kleur rood.

Vanmorgen vond om 5.15 uur op de Hauptstraße (L31) een ongeval tussen drie voertuigen plaats. Een 26 jarige inwoner van Weener kwam ter hoogte van de afslag naar de Schotvennenweg op de linker rijbaan terecht. Daar botste hij op twee tegemoetkomende auto’s. De 63 jarige uit de eerste auto, afkomstig uit Papenburg, werd ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De 57 jarige bestuurder van de tweede auto bleef, voor zover bekend, evenals de veroorzaker van het ongeval, ongedeerd. De laatste verkeerde onder invloed van alcohol (0.83 promille).Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De drie auto’s werden afgesleept.

Meppen

Bij een ongeval op de Schlagbrückener Weg in Meppen zijn vanmorgen om 7.50 uur vier personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde doordat een 32 jarige bestuurder van een Skoda door onbekende oorzaak op de linker weghelft reed. Daar botste hij tegen een Mercedes Vito. De Mercedes sloeg vervolgens over de kop en kwam liggend op het dak tot stilstand. De 57 jarige bestuurder en zijn twee passagiers van 36 en 50 jaar raakten, evenals de bestuurder van de Skoda gewond. De beide auto’s kunnen als verloren worden beschouwd.

Gistermiddag is de brandweer om drie uur uitgerukt voor een brand in de kelder van een flat aan de Steenbrede in Meppen. De brand werd door een dertienjarige jongen ontdekt. Hij liep een rookvergiftiging op. De bewoners van de flat konden hun woning tijdig verlaten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend gemaakt. De schade bedraagt 80.000 euro.

De politie heeft onderstaande foto van een mogelijke betrokkene bij een roofoverval op een tankstation op 1 augustus aan de Haselünner Straße in Meppen vrijgegeven. De man droeg tijdens de overval een grijze trui en en donkere broek. Zijn gezicht was bedekt met o.a. een zonnebril. Getuigen worden verzocht de politie van Meppen te bellen.

Foto: Politie Meppen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.