Leerlingen CBS De Verrekijker verrassen bewoners Borg Westerwolde met Sint Maartenliedjes

Foto: André Dümmer

TER APEL – Alle kinderen van basisschool De Verrekijker uit Ter Apel liepen vandaag traditioneel Sint Maarten.

De start was bij Kinderboerderij Het Viaduct van Cosis aan de Havenstraat, waar de zelfgemaakte lantarens klaar stonden. Van daaruit liepen de kinderen naar het Theehuis van Het Viaduct. In groepjes zongen ze Sint Maarten liederen in het Nederlands en in het Gronings. Nadat de rugtasjes gevuld waren liepen de kinderen hand in hand naar Borg Westerwolde. Er was een hartelijk welkom. De groep werd verdeeld in kleinere groepjes zodat alle huiskamers bezoek van de kinderen konden ontvangen. De bewoners hebben genoten van vertrouwde en nieuwe liedjes.


Als laatste adres waren de buren van De Verrekijker aan de beurt, traditiegetrouw ook een vast onderdeel van het programma. Ook hier werden alle ingestudeerde liederen ten gehore gebracht. Met een goed gevulde rugtas gingen de kinderen na afloop weer naar huis.


Meer foto’s vindt u HIER.

Ingezonden door: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.