Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers hebben nieuwe Prins en Vorst

Foto: André Dümmer

TER APEL – Gistermorgen installeerde burgemeester Jaap Velema de nieuwe Prins en Vorst van Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers.

Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers luidden gisteren, op de 11e van de 11e, het nieuwe carnavalsseizoen in tijdens de feestelijke presentatie en installatie van de (nieuwe) Prins, Vorst en Raad van Elf van de Kloosterwiekers. Dit ging anders als andere jaren. Normaal gesproken is dit een besloten activiteit van de Kloosterwiekers, maar dit jaar werden de échte carnavalsvierders- en liefhebbers van ’t Klooster en de Wieke in het sfeervolle Spiekerhûs uitgenodigd. Hierbij waren ook de dansmariekes en DJ Kevin Platen aanwezig. Ook het tijdstip was nieuw: 11:11 uur ’s ochtends.

Na de ontvangst met koffie/thee met vlaai startte het officiële programma. Prins Wim Eilert en Vorst Ronald Hut traden af. Vervolgens installeerde burgemeester Jaap Velema de nieuwe Prins: Harry Stuulen
(Zijne Excellentie, De Minister van schapp’n en graai’n, “DE WINKELKARRE”) en Vorst: Eric Visser
(Zijne Excellentie, De Minister van schaarpte veur dichtbie en ver weg, “DE SCHAARPSTELLER”).

Na afloop van de installatie kregen de aanwezigen de gelegenheid de nieuwe ‘hoogwaardigheidsbekleders’ van de Kloosterwiekers te feliciteren en was het tijd om met elkaar te proosten en een hapje te nemen op de start van het nieuwe carnavalsseizoen.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.