Gastoptreden van Robert Leontew tijdens eindejaarsfeest Coverband Mentally Young in Partycentrum De Meet

Foto: Anita Meis

BELLINGWOLDE – De geslaagde try out van de Coverband Mentally Young Partycentrum De Meet in Bellingwolde in mei dit jaar, smaakte naar meer. En zo kwamen een aantal initiatiefnemers bij elkaar met het plan om aan het eind van het jaar het nog eens over te doen.

Eén van hen is Jan Metting. “Ik was die avond aanwezig en was blij verrast door het niveau van deze band. En dan ook nog eens met muzikanten die uit het dorp afkomstig zijn. Dit moest nog een keer wat mij betreft en zo hebben we contact gehad. Natuurlijk in Partycentrum De Meet waar we de mogelijkheid hebben om zo’n evenement te organiseren. We kwamen uit op zaterdag 9 december 2023, als Sinterklaas alweer op de boot is naar Spanje en de kerst en oud en nieuw nog even weg zijn. In de tijd waarin we nu leven met alle wereldproblemen van dien is het goed om dat even aan de kant te zetten. Niets verbindt dan meer dan een avondje uit met goede muziek. En daar gaan we dan ook voor.” Bert Meins vult aan: “En Mentally Young kan spelen hoor.”

Gastoptreden

De Bellingwolder zanger Robert Leontew zal tijdens het eindejaarsfeest een gastoptreden verzorgen. Hij is volop bezig met Nederlandstalige Volksmuziek en heeft zijn eerste single bijna klaar. Hij zal in de pauzes van het concert van Coverband Mentally Young de zaal blijven ‘opwarmen.’ En wellicht zingt hij samen met de band het ‘slotakkoord’ van die avond. Robert heeft er veel zin in zoals hij kort en bondig vertelde: “Mooi man zo’n feest in mijn eigen dorp. Toen ik werd benaderd was ik direct enthousiast. En dat naast een Coverband met een heel ander met een heel ander genre aan line up. Maar dat zal elkaar prima aanvullen. Ik ga er voor!”

Coverband Mentally Young

De band heeft een haperend begin gehad, omdat corona alles in de war gooide en noodgedwongen door het overlijden van een bandlid er in de bezetting geschoven moest worden. Maar de zevenmans formatie heeft inmiddels een mooi repertoire met muziek uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s en meer. Wout Kuiper, één van de Bellingwolder bandleden: “We kregen de vraag of de Engelbewaarder er ook tussen zit. ”Lachend zegt hij: “Wellicht, maar dan wel in een rock & rolluitvoering.” De geslaagde try out in mei heeft de band niet alleen een succesgevoel gegeven, ook waren er leermomenten. Harry de Groot: ”Ik deed zelf de techniek. Man wat heb ik gezweet en had ik stress want we kregen het niet goed voor elkaar. We hebben nog hulp gehad en net op tijd kwam het goed. Daarom hebben we nu ook een technicus er bij.”

De band bestaat uit:

Harry de Groot – slagwerk

Wim van der Laan – saxofoon

Wout Kuiper – gitaar, backing vocals

Joop de Raaf – gitaar

Adri Veldkamp – basgitaar

Evert Kruizinga – gitaar, backing vocals

Bart Kruizinga – gitaar, mondharp, zang

De tickets voor de avond zijn te verkrijgen bij Texaco Metting (bij betaling krijgen mensen de kaarten direct mee) of via de ticketservice van www.partycentrumdemeet.nl (digitale tickets worden dan gemaild). Er kan vanaf 1 november gekocht en gereserveerd worden.

Jan Metting nog eens: “We hopen natuurlijk dat het volle bak wordt. We roepen vanuit de organisatie dan ook op om massaal te komen, vooral ook de verenigingen uit het dorp met hun leden. Maar natuurlijk is gewoon iedereen welkom.

De organisatie bestaat uit:

Bert Meins – Partycentrum De Meet

Jan Metting – Texaco Metting

Wim van der Laan, Harry de Groot, Wout Kuiper, Bart Kruizinga – namens Mentally Young

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.