Warme snert voor deelnemers veldtoertocht TFC De Ketting

Foto: André Dümmer

TER APEL – Vandaag organiseerde TFC De Ketting de jaarlijks terugkerende veldtoertocht Gronings Mooiste.

Vandaag organiseerde TFC De Ketting de jaarlijks terugkerende veldtoertocht Gronings Mooiste. De start was vanaf half negen bij The Beachhouse van Moekesgat. De deelnemers konden kiezen uit MTB-toertochten over 30, 55 of 70 kilometer.

Deze routes gaan voor een deel over het permanente MTB-parcours, dat jaarlijks door onze vrijwilligers wordt vernieuwd en onderhouden. Dit parcours biedt vele uitdagingen, vooral ook voor de geoefende mountainbiker. Naast diverse klimmetjes bevat de route leuke single tracks en mooie brede zandpaden, waar men elkaar prima kan passeren.

Ondanks de koude ochtend waren er veel veldrijders die het aandurfden om mee te doen. Een aantal veldrijders kwam vanaf hun woonadres per fiets aangereden om deel te nemen. De tocht is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, die werden ingezet bij o.a. de inschrijving, het verkeer regelen en de verzorging bij de rustpunten.

Na afloop was er voor de deelnemers onder anderen warme erwtensoep uit de streek.

Foto’s en info: André Dümmer


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.