Bibliotheek Onstwedde en Stadskanaal organiseren een filmvoorstelling tijdens Heel Nederland Leest

Foto: Catharina Glazenburg

ONSTWEDDE, STADSKANAAL – Heel Nederland Leest in november Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Samen een goed boek lezen dat brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. Bibliotheek Onstwedde en Bibliotheek organiseren beiden een filmvoorstelling van de film Sonny Boy rondom de campagne Heel Nederland Leest.

Filmvoorstelling
In een gezellige sfeer worden er filmvoorstellingen georganiseerd in zowel Onstwedde als Stadskanaal, waarbij de indrukwekkende film “Sonny Boy” op een groot scherm wordt vertoond. De toegang tot deze filmvoorstellingen is gratis . Hieronder vindt u de details voor beide evenementen.

Locatie Onstwedde:
Wanneer: Woensdag 22 november van 14.00 tot 16.30 uur
Waar: De Bolster, Onstwedde
Aanmelden: In de Bibliotheek Onstwedde
Toegang: Gratis

Locatie Stadskanaal:
Wanneer: Donderdag 30 november van 20.00 tot 22.30 uur
Waar: Bibliotheek Stadskanaal
Aanmelden: Via www.biblionetgroningen.nl/agenda
Toegang: Gratis

Heel Nederland Leest
Heel Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van het CPNB en de Bibliotheek, met als doel: gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. In november geeft de Bibliotheek deze bestseller cadeau aan leden én bezoekers.

Sonny Boy
Sonny Boy gaat over de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse 40-jarige getrouwde Rika. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en scheiding, slavernij, en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Annejet van der Zijl
De auteur van Sonny Boy – Annejet van der Zijl – werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. Inmiddels heeft ze een groot aantal historische non-fictieboeken en romans geschreven. Haar boek Sonny Boy, dat werd uitgekozen voor Heel Nederland Leest 2023, werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.