Taal schiet je soms vol

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Gedichten en verhalen over geluk en liefde met een knipoog naar onze digitale wereld. Dat is het boek dat vanmiddag door Albert Greven bij Primera Hiemstra in Veendam officieel werd gepresenteerd en uitgereikt aan Jan Hiemstra.

Albert Greven (1954), voormalig onderwijzer, geboren in Stadskanaal en nu woonachtig in Veendam, begon op veertigjarige leeftijd met het schrijven van verhalen. Eerst in het Gronings, waarmee hij diverse keren de ‘Grunneger schriefwedstried’ won en later ook in het Nederlands. Zo’n tien jaar geleden kreeg hij ook de smaak te pakken van het schrijven van gedichten. Dit zijn over het algemeen lichtvoetige gedichten, maar soms ook met een serieuze ondertoon.

Samenvatting

Gedichten en verhalen die ons met een lach naar de werkelijkheid van alledag laten kijken, maar soms ook uitnodigen om daarover na te denken. De liefde komt aan bod, maar ook kritiek op onze digitale maatschappij waarin contacten zijn teruggebracht tot appjes en kinderen onderdeel zijn geworden van systemen. Voor alles wil het boekje een lichtpuntje zijn in de dag van de lezer.

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel of via www.boekscout.nl maar kan ook rechtstreeks via albertgreven@netvisit.nl

Info en foto: Peter Panneman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.