Commissie Schoolsport Veendam organiseert sportuitwisseling met Norden

Foto: Willem van der Werf

VEENDAM, NORDEN – De gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseert van 15 tot en met 17 november voor de twintigste keer de inmiddels traditionele schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het Duitse Norden.

Vanmorgen kwamen de leerlingen en hun begeleiders uit Duitsland aan bij het indoorcentrum in Veendam, waar ze werden verwelkomt. Aansluitend werd er begonnen met de diverse toernooien, waaraan enkele honderden leerlingen deelnemen.

De Commissie voor de Schoolsport organiseert sinds 1972, dus al ruim vijftig jaar, diverse sportactiviteiten voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Elk jaar wordt er ook een schoolsportuitwisseling gehouden met een stad uit het buitenland. Zo werden er in het verleden al uitwisselingen met Delmenhorst, Cloppenburg, Wilhelmshaven, Gniezno en natuurlijk Norden georganiseerd.

Dit jaar vindt de uitwisseling, na een gedwongen onderbreking vanwege covid, plaats in Veendam. De Duitse leerlingen en hun begeleiders worden ondergebracht bij Nederlandse gastgezinnen.

Op het programma staan: zaalvoetbal, uni-hockey, basketbal en dansen. De toernooien vinden in het Indoorcentrum plaats, daarnaast wordt er gesport op de Skills Garden van het Leer- en Sportpark. Naast het sportieve gebeuren wordt er een bezoek gebracht aan Jeugdcentrum Break en voor alle deelnemers is er een zwemdisco in Tropiqua georganiseerd. De uitwisseling wordt van harte ondersteund en mede mogelijk gemaakt door Veendam Beweegt en de Eems Dollard Regio.

Bron: Peter Pannenman

Foto’s: Willem van der Werf, www.parkstadveendam.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.