“Zingend naar de Zondag” met Christelijk Mannenkoor ‘Albatros’ in de Poststraatkerk in Stadskanaal

Foto: Anita Meis

STADSKANAAL – Op zaterdag 18 november 2023 is er weer een uur “Zingend naar de Zondag” in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Deze avond kunnen we genieten van het optreden van het Groninger Christelijk Mannenkoor ‘Albatros’ o.l.v. Bouko Tiggelaar.


Albatros, voortgekomen uit de gelijknamige sigarenfabriek, werd opgericht op 17 september 1932. De initiatiefnemers hebben niet kunnen bevroeden waartoe het fabriekskoor van toen zou uitgroeien tot een mannenkoor met zangers uit de wijde regio, een koor dat inmiddels tot de nationale top mag worden gerekend. Bij veel van de liederen worden solo’s meestal gezongen door eigen koorsolisten, en incidenteel door gastsolisten.


Dirigent Bouko Tiggelaar studeerde orgel en kerkmuziek aan het Twents Conservatorium in Enschede en het Stedelijk Conservatorium in Arnhem. Hij is als organist verbonden aan de kerken van de protestantse gemeenten van Zeerijp en Winschoten.


Liederen uit diverse liedbundels, waaronder Opwekking, Liedboek voor de Kerken, Johannes de Heer etc. vormen de samenzang. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends.
Zingend naar de Zondag wordt georganiseerd door het Interkerkelijk Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur) en is vrij toegankelijk.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.