Techniekcarrousel inspireert 600 leerlingen voortgezet onderwijs in Emmen

Foto: Bert Stoffers.


EMMEN – Maandag 13 en dinsdag 14 november was de aftrap van de Techniekcarrousel bij Drenthe College voor leerlingen voortgezet onderwijs uit Emmen en Ter Apel. Ruim 600 leerlingen in het tweede leerjaar van Carmel College, Hondsrug College, Esdal College, Terra MBO en het RSG Ter Apel kwamen naar de locatie Anna Paulownalaan, Van Schaikweg 98 en aan de Van Schaikweg 94 in Emmen, waar ze acht actieve workshops hebben gevolgd. Volgens de organisatie was er veel bedrijvigheid tijdens de workshops en was het gezellig druk. “De leerlingen vonden het leuk. Ze hebben veel gedaan in korte tijd. Ook waren de scholen enthousiast, omdat we zo’n mooi aanbod van workshops hadden met veel diversiteit”, zegt Bert Stoffers, Projectleider Sterk Techniek Onderwijs Emmen/Ter Apel.

Techniekcarrousel
Ruim 600 leerlingen in het tweede leerjaar van Carmel College, Hondsrug College, Esdal College, Terra MBO en het RSG Ter Apel kwamen op maandag 13 en dinsdag 14 november naar de locatie Anna Paulownalaan, Van Schaikweg 98 en aan de Van Schaikweg 94 van het Drenthe College in Emmen, waar ze acht actieve workshops hebben gevolgd. Vorig schooljaar kwamen er 360 leerlingen in het tweede leerjaar naar de locatie Anna Paulownalaan van het Drenthe College in Emmen, waar ze toen vier actieve workshops volgden. Toen konden de leerlingen een kijkje nemen bij de opleidingen: Constructie, Verspaning, Elektrotechniek en Installatietechniek.

Meer opleidingen
Dit jaar was er een breder palet aan workshop, doordat er meer opleidingen meededen aan de Techniekcarrousel. Deze editie deden de volgende opleidingen mee aan de Techniekcarrousel: Constructie, Elektrotechniek, Installatietechniek, ICT, Operationeel Technicus, laboratoriumtechniek, Procestechniek, Bouw en Technicus Engeneering.

Workshops
Leerlingen konden deze editie meedoen aan de volgende workshops: wc-pot vervangen, een molentje met zonnepaneeltje maken, metselen, tegelzetten, dakpannen leggen, pneumatiek/hydrauliek, 3D-printen, laboratoriumproefjes en ICT. “De leerlingen vonden het leuk. Ze hebben veel gedaan in korte tijd. De scholen waren enthousiast, omdat Drenthe College een mooi aanbod van workshops hadden met vee diversiteit”, vertelt Stoffers.

Tevreden
Stoffers kijkt tevreden terug op deze editie van de Techniekcarrousel. “Er was veel bedrijvigheid tijdens de workshops en het was erg gezellig. Onze docenten hebben zich ook vermaakt met de leerlingen. De docenten hebben in een beperkte tijd uitgelegd waarom de leerlingen moeten gaan kiezen voor technische opleidingen. Daarnaast was het gezellig druk”, aldus Stoffers.

Ingezonden door Drenthe College

Foto’s: Bert Stoffers

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.