Drentse jongeren laten hun mening horen bij het Provinciaal Jeugddebat

Foto: NJR

DRENTHE – Op 23 november gaan zo’n 50 jongeren in debat met Statenleden uit hun provincie tijdens het Provinciaal Jeugddebat Drenthe. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar krijgen de kans om zich uit te spreken over thema’s die spelen in hun provincie.

Deze jonge generatie geeft een frisse blik op maatschappelijke thema’s. Ook zij zijn inwoners van Drenthe en bieden waardevolle perspectieven op onderwerpen die spelen in provincie. Bij het Provinciaal Jeugddebat krijgen jongeren de kans om zich uit te spreken en met Statenleden in gesprek te gaan.

Jan Brouwer zal het openingswoord verzorgen. Ook zullen onder andere statenleden Benide Bolumba (Commissielid GroenLinks), Jan Puper (PvdA), Kees Vianen (VVD) en Björn Schutte (BBB) aanwezig zijn bij het Provinciaal Jeugddebat Drenthe. 

De onderwerpen waar de jongeren over gaan debatteren spelen in de provincie. De jongeren gaan het hebben over:

1.    Voorzieningen in de regio (vrije tijd en cultuur)

2.    Wonen in Drenthe

3.    Natuur in Drenthe

NJR organiseert niet alleen hier een Provinciaal Jeugddebat, maar ook in de andere 11 provincies. In elke provincie worden na deze debatten ook een aantal jongeren geselecteerd om op nationaal niveau en in de Tweede Kamer te gaan debatteren. Hier gaan ze met politici in debat over nationale problemen en laten ze hun stem horen om zo Kamerleden, staatssecretarissen en ministers te overtuigen.

Deelnemende jongeren uit de provincie Drenthe komen uit: 

•     Assen

•     Emmen

•     Klazienaveen

•     Beilen

•     Roden

NJR

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vormgeven aan onze wereld. (www.njr.nl en www.jeugddebat.nl)

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.