Hans Kazàn te gast bij netwerkavond in Boschhuis Ter Apel

Foto: André Dümmer

TER APEL – Gisteravond organiseerde de gemeente Westerwolde, samen met Parkmanagement ‘t Heem, Industriekring Ter Apel en Ondernemers- en Handelsvereniging Mercurius, in Het Boschhuis in Ter Apel een netwerkavond, met als thema: Vallen, opstaan en weer doorgaan!

Meer dan 100 ondernemers hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld. Namens de Gemeente Westerwolde waren wethouder Harm-Jan Kuper en Demi Benedictus met haar collega van Economie en Bedrijvigheid aanwezig. De opening werd verricht door Peter Erdman (voorzitter Handelsvereniging Mercurius).


Een aantal bedrijven hieldr een pitch van een minuut. Daarna kwam Hans Kazàn op het podium. Hij vertelde over een roerige periode in zijn leven, over zijn droom om een theater te realiseren nabij het Zuid-Spaanse Marbella. Deze droom werd zijn levenswerk die werd verwezenlijkt. Uiteindelijk werd het een financiële strop die zijn weerga niet kende. Alles viel in duigen als gevolg van een vertrouwen in een persoon. Na een periode van stilte en geen licht aan de eind van de tunnel, werd Hans wakker geschud door zijn zoon: ‘Er is meer dan geld in het leven’ zo was het motto.

Zo kwam Hans weer in beeld en deed mee met zijn hele familie aan het RTL televisieprogramma ‘Groeten uit de Rimboe’. Hans vertelde over deze ervaring: drie weken lang met eten wat je niet kende en slechts één kledingstuk gedurende het verblijf. Door deze ervaringen werd Hans een veelgevraagde spreker door heel Nederland. Hans woont nog steeds in Spanje en geniet, samen met zijn kinderen en kleinkinderen, van de Spaanse zon. Het motto van Hans is dan ook: kijk niet hoe hard je kunt slaan, maar kijk hoe goed je kunt incasseren.

Na deze uiteenzetting vermaakt hij het publiek met goocheltrucjes, waarbij hij onder anderen een touw en speelkaarten gebruikte.

Daarna kregen de ondernemers, onder het genot van een hapje en drankje, de gelegenheid te netwerken.

Ingezonden door André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.