Barrels arriveren in Gävle (Zweden)

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN – Vrijdag is vanuit Winschoten een groep van 45 barrels vertrokken. Zo’n 110 deelnemers aan de Noorderlicht Barrel Challenge verzamelden zich bij Café Dommering op het Marktplein in Winschoten.

De tour wordt weer georganiseerd door Zweep Events uit Winschoten. Hoewel het evenement onder de noemer The Barrel Challenge wordt georganiseerd, geldt er enkel en alleen voor deze achtdaagse Noorderlichteditie geen bouwjaar of adviesprijs voor de auto; elke auto mag mee.

Het eerste traject was naar Travemunde, waar de deelnemers aan boord gingen van een ferry, die ze naar Trelleborg in Zweden bracht. Na het ontbijt vertrokken ze naar Gävle; een rit van 760 kilometer. Op wat kleine mankementen na, rijdt iedereen nog, meldt de fotograaf. Het grootste ongemak is dat bij een of meer deelnemers de kachel het niet doet. Niet handig bij een temperatuur van rond min 10.

Morgen gaat de reis verder naar Pitea, een reis van 687 kilometer.

Foto’s: Mazzelmoaze, klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.