Barrels op jacht naar het noorderlicht

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN – Vrijdag is vanuit Winschoten weer een groep van 45 barrels vertrokken. Zo’n 110 deelnemers aan de Noorderlicht Barrel Challenge verzamelden zich bij Café Dommering op het Marktplein in Winschoten.

De tour wordt weer georganiseerd door Zweep Events uit Winschoten. Hoewel het evenement onder de noemer The Barrel Challenge wordt georganiseerd, geldt er enkel en alleen voor deze achtdaagse Noorderlichteditie geen bouwjaar of adviesprijs voor de auto; elke auto mag mee.

Het eerste traject was naar Travemunde, waar de deelnemers aan boord gingen van een ferry, die ze naar Trelleborg in Zweden brengt. Na een goed ontbijt en goed uitgerust start zaterdag in Trelleborg de jacht naar het Noorderlicht in Zweeds Lapland. Tijdens de rit krijgen de deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’. Deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren punten op. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden.

Fotograaf Mazzelmoaze reist weer mee. Hij houdt ons op deze website van zijn avonturen op de hoogte.

Foto’s: Mazzelmoaze

Voor meer foto’s klik HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.