Sinterklaas aangekomen in feestelijk Veendam

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Vergezeld van de Pakjesboot is Sinterklaas vanmiddag aangekomen in Veendam. Honderden kinderen, met ouders, opa’s en oma’s, zagen Sinterklaas en maar liefst 175 pieten rond 13.00 uur in de haven aan de Blankensteinkade voet aan wal zetten.

Samen met burgemeester Sandra Korthuis en vele kinderen uit de wijde omgeving wachtte Sinterklaas een heel warm welkom. De goedheiligman was natuurlijk vergezeld van zijn bekende pieten die strooigoed hadden meegebracht.

Sinterklaas maakte na aankomst op zijn paard Ozosnel, onder begeleiding van een muziekkorps en de speciale voertuigen van de pieten een rondrit door het centrum van Veendam. Daarna ging hij naar het Raadhuisplein om daar alle kinderen persoonlijk te begroeten.

Info en foto’s: Peter Panneman (op zijn Facebook vindt u meer foto’s)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.