Westerwolde ontvangt Noordster op de Barlage

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Als je op internet zoekt naar gespeelde competitiewedstrijden tussen Westerwolde en Noordster, kom je al snel tot de conclusie dat die vanuit de laatste decennia niet te vinden zijn. Gemiddeld speelde Noordster al die jaren in een hogere klasse dan Westerwolde veelal deed. Dat de ploegen elkaar zondagmiddag 19 november dan wel in competitieverband treffen, heeft te maken met het feit dat Noordster na twee minder goede seizoenen afgedaald is naar het niveau waarop Westerwolde nu al weer sinds het seizoen 2019 / 2020 actief is. Na het oefenduel in februari jongstleden, die een 2 – 0 winst voor de Pekelders kende, nu – voor zover bekend – dus het eerste officiële treffen tussen beide teams sinds vele jaren.

Noordster is behoorlijk goed aan het nu lopende seizoen begonnen. Met elf punten uit zeven wedstrijden staat de ploeg van trainer Bennie de Jonge op een mooie vijfde plaats met een doelsaldo van 15 – 12. Noordster won tot dusver drie keer, speelde twee gelijk en moest dus ook twee keer met een nederlaag genoegen nemen. Ondanks de mooie en verdiende winst afgelopen zondag in en tegen Veelerveen, staat Westerwolde nog steeds op de veertiende en dus laatste plaats in de tussenstand, maar heeft door deze zege wel de aansluiting met de ploegen in de onderste regionen weten te behouden. De Vlagtwedders hebben nu vier punten uit zeven wedstijden en hun doelsaldo is 11 -22. Waar voor de gasten uit Oude Pekela aansluiting bij de top de inzet van het duel zal zijn, hoopt de thuisploeg natuurlijk de rode lantaarn aan een andere ploeg over te kunnen dragen. En mocht Westerwolde de lijn van de afgelopen weken kunnen doortrekken, dan is dit laatste mogelijk en kan er zondagmiddag op De Barlage vast en zeker met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van een boeiend voetbalspektakel genoten worden.

De wedstrijd op het sportpark De Barlage in Vlagtwedde begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B. Bos. Pupil van de week is Lukas Kuhnert. Gelet op bovenstaande genoeg redenen voor beide supportersscharen het plaatselijke sportpark in Vlagtwedde komende zondagmiddag met een bezoekje te vereren.

Wedstrijdsponsor

Wedstrijdsponsor bij Westerwolde – Noordster is Houthandel Westerwolde uit Onstwedde. Als inwoner van Vlagtwedde runt Alexander Okken daar een bedrijf in materialen voor binnen en buiten. Houthandel Westerwolde is al ruim 55 jaar de plek voor hout-, bouw- en tuinmaterialen en is er voor iedere klus, van de doe-het-zelver tot de professional. Men levert aan particulieren en zijn partner voor bouw-, hoveniers- en klussenbedrijven. Houthandel Westerwolde heeft altijd ruim 4000 producten op voorraad. Dat Alexander Okken als oud eerste-elftalspeler en nog steeds lid van de v.v. Westerwolde de wedstrijdbal voor de wedstrijd tussen Westerwolde en Noordster beschikbaar stelt, wordt natuurlijk enorm gewaardeerd.

Ingezonden door HJ Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.