Zwemschool Henny de Groot reikt 64 diploma’s uit

Foto: Jan Glazenburg

FINSTERWOLDE – Vandaag gingen 64 leerlingen van Zwemschool Henny de Groot met een diploma naar huis.

Voor 64 leerlingen van Zwemschool Henny de Groot was het vandaag een spannende dag. Niet alleen zette Sinterklaas weer voet aan wal, ze moesten ook nog diplomazwemmen.

Veel van de kinderen kregen les in het binnenzwembad bij Paviljoen Weddermeer. Dit zwembad is te klein voor het diplomazwemmen. Daarom werd hiervoor uitgeweken naar Zwembad De Hardenberg in Finsterwolde, waar Henny sinds dit najaar ook les geeft.

Als eerste waren de leerlingen voor diploma A aan de beurt. Na eerst een baantje met kleding aan te hebben gezwommen, moesten ze door “het gat”. Dit ging iedereen goed af. Er volgde luid applaus op het moment dat het kind weer boven water kwam. Daarna volgenden baantjes schoolslag, rugslag, rugcrawl, borstcrawl en drijven. Nadat ieder kind een “slachtoffer” had gevonden om een ballon op te blazen, die ze vervolgens met een elastiekje om hun pols vastmaakten, werd het diplomazwemmen afgesloten met watertrappelen. Alle 36 slaagden met glans voor de testen.

In het sportcafé werden de diploma’s uitgereikt en was er gelegenheid een foto te maken als blijvende herinnering. Henny wees er nogmaals nadrukkelijk op dat dit nog “maar een A diploma” was en dat het heel belangrijk is door te gaan voor B en eventueel C, om ook veilig in drukke zwembaden te kunnen/mogen zwemmen.

Daarna was het de beurt aan de kandidaten voor het B (23) en C diploma (5).

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.