Start nieuwe taalcursussen Gronings bij Centrum Groninger Taal & Cultuur

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) nodigt enthousiaste liefhebbers van de streektaal uit zich op te geven voor de nieuwe taalcursussen Gronings vanaf februari 2024. Met het motto ‘Grunnegs leren veur elkenain!’ biedt CGTC cursussen Gronings spreken, Gronings schrijven en Gronings spreken voor gevorderden aan.

Cursusoverzicht:

Gronings Spreken voor Gevorderden
: Heb je de cursus Gronings spreken afgerond of beheers je het Gronings al redelijk en wil je nog een stap verder? Dan kun je verder met de vervolgcursus Gronings voor gevorderden. De eerstvolgende cursus start op woensdag 28 februari op een locatie in de binnenstad van Groningen.

Gronings Spreken Opstapcursus: Voor degenen die nog geen of slechts een beetje Gronings spreken, is de cursus Gronings Spreken de perfecte opstap. Docent Coby Vermeeren verzorgt de lessen in het Berlagehuis in Usquert op dinsdagavond 27 februari, terwijl taaldocent Wil Werkman een tweede cursus Gronings spreken online aanbiedt vanaf dinsdag 5 maart.

Gronings Schrijven Nieuwe Cursus: Docent Nane van der Molen leidt de nieuwe cursus Gronings schrijven, die op donderdagavond 29 februari van start gaat op een cursuslocatie in de binnenstad van Groningen. Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Mitdoun?
De cursussen Gronings spreken en cursus Spreken voor gevorderden bestaan uit tien lessen van twee uur. Meer informatie over de cursussen vindt u hier: https://cgtc.nl/cursussen_nieuw/
Gelijk enthousiast? Aanmelden voor de taalcursussen Gronings van CGTC is mogelijk via deze link: https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/program/10194729?stlt=egp

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.