Westerwolde trekt stijgende lijn door na 5-1 winst op Noordster

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Na een van Westerwolde-kant flitsende start van de  wedstrijd, boekte de thuisploeg op sportpark De Barlage in Vlagtwedde uiteindelijk een goede en absoluut niet onverdiende overwinning op Noordster uit Oude Pekela. Goed beschouwd was de wedstrijd na zes minuten al gespeeld. Door twee razendsnelle doelpunten stond Westerwolde toen al op een comfortabele voorsprong van 2 – 0 , die gedurende het verdere verloop van het duel geleidelijk werd uitgebouwd naar een tot tevredenheid stemmende 5 – 1 overwinning. Mede hierdoor konden de Vlagtwedders de rode lantaarn overdragen aan buurtgenoot Veelerveen en stijgen naar de elfde plaats op de ranglijst. Hierbij opgemerkt dat een aantal ploegen uit de onderste regionen deze middag wegen afgelasting niet in actie kwam. Maar dat met deze tweede zege op rij de stijgende lijn is ingezet, is een voldongen feit.

De eerste de beste aanval van Westerwolde resulteerde meteen in een doelpunt. In eerste instantie kon doelman Sander van Meggelen van Noordster een hard schot van Frank Riks nog keren, maar vanuit de rebound rondde Julian Smid deze prima aanval na 45 seconden op een doeltreffende manier af: 1 – 0. Ook in de daaropvolgende minuten lieten de mannen van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker zien dat er tegen het Noordster van deze middag meer te halen viel dan aanvankelijk gedacht werd. Na goed doorzetten van Julian Smid op rechts wist hij met een mooie boog over Van Meggelen heen de bal bij de tweede paal te deponeren. Binnen de vijfmeter stond daar René v.d. Laan paraat om met een simpele inkopper Westerwolde’s tweede en zijn eerste van de middag te noteren: 2 – 0. Hierna een optisch sterker Noordster, maar tot echt gevaarlijke doelkansen voor de mannen uit Oude Pekela kwam dit niet. Sterker nog, Westerwolde kon door de dadendrang van Noordster hun sterkste wapen uitspelen, hetgeen dan ook uitmondde in een 3 – 0 ruststand. Zo ongeveer op de middenlijn kwam René v.d. Laan in balbezit, draaide handig van zijn directe tegenstander weg en met de turbo aan snelde hij naar Marijn Meering, de intussen voor Van Meggelen ingevallen doelman van Noordster. Hoewel Meering in eerste instantie de inzet van v.d. Laan nog wist te keren, had hij in de 41e minuut geen antwoord op de herkansing: 3 – 0. En met deze tussenstand stuurde de deze middag prima fluitende arbiter Ben Bos – die geen kaarten nodig had om het duel in goede banen te leiden – beide elftallen en hun begeleiding dan ook naar de thee.

In het tweede bedrijf een nagenoeg identiek spelbeeld als in het laatste deel voor rust. Een aanvallend ingesteld Noordster, dat kosten nog moeite spaarde tot een beter resultaat te komen. Maar mede hierdoor ontstond er achter de verdediging van Noordster de nodige ruimte. En die ruimte moet men gemiddeld niet aan René v.d. Laan geven. Zo ook in de 54e minuut, toen hij ongehinderd richting Meering kon opstomen. Dit keer had hij aan één poging genoeg door vanaf randje strafschopgebied de goalie van de tegenstander met een harde, lage schuiver opnieuw te passeren: 4 – 0.  Hoewel geen zuivere, een mooi hattrick voor de jonge aanvaller. Daarmee was de koek wat doelpunten betreft nog niet op. In de 81e minuut wist invaller Rudie Bergman met het hoofd een assist te geven op eveneens invaller Milan Kater. Voor laatstgenoemde was het daarna een kleine moeite de bal beheerst in het doel van de tegenstander te prikken: 5 – 0.  Helaas kreeg Westerwolde in de extra tijd nog een tegentreffer te incasseren. Of het vanuit een corner in de 91e minuut een eigen doelpunt (zie live-uitslagen) was of dat Toni Hoti de schutter was, laten we maar even in het midden: 5 – 1. Een met applaus begroete tweede overwinning op rij van Westerwolde kon voorgoed de geschiedenisboeken in.

Nu Westerwolde de weg omhoog heeft gevonden, staat er tot aan de winterstop nog een drietal belangrijke wedstrijden (waarvan twee thuis) te wachten. Pas daarna kan er geconstateerd worden of het mogelijk is dat Westerwolde de onderste vier plaatsen in de competitiestand achter zich kan laten, of dat de rest van het seizoen toch een blijvend gevecht tegen het ontlopen van degradatie of het spelen van nacompetitie wordt. Maar in de huidige “flow” moet het mogelijk zijn ook de komende weken de nodige punten te sprokkelen, te beginnen volgende week zondag in en tegen Muntendam.

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Mark Geukes – Rudolf Riks – Tex van Kalmthout – Elroy v.d. West – Bart Nieland – Julian Smid (80e min. Wilco Huls) – Kevin v.d. Laan – Sander van Hoorn (70e min. Milan Kater) – René v.d. Laan (80e min. Joran Luijten) – Frank Riks

Scheidsrechter: dhr. B. Bos

Aantal toeschouwers: 175

Amusementswaarde: 6,5

Ingezonden door HJ Pleiter

Meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.